Skip to content
2310705199
Monday – Friday 10 AM – 8 PM
Facebook page opens in new window
Instagram page opens in new window
Mail page opens in new window
ΔιαιτολοΥγεία
Μικρά βήματα για μεγάλες αλλαγές στη δίαιτα και την υγεία σας
Ποιοι είμαστε
Φιλοσοφία
Απλά μαθήματα διατροφής
Διατροφή και Ασθένεια
Διατροφή και Καρδιαγγειακές Παθήσεις
Λειτουργία της Καρδιάς και Καρδιαγγειακά Νοσήματα
Ορισμός
Η Λειτουργία της Καρδιάς
Φυσιολογία και Λειτουργία των Στεφανιαίων Αρτηριών
Ο Ρόλος της Αθηρωμάτωσης στην Απόφραξη των Αγγείων και στην Στεφανιαία Νόσο
Η θρόμβωση
Το Έμφραγμα
Οι Καρδιακές Αρρυθμίες
Καρδιακή Ανεπάρκεια
Υπέρταση
Εγκεφαλικό Επεισόδιο
Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Υπέρταση και στην Καρδιαγγειακή Ανεπάρκεια
Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Υπέρταση
Μείωση Βάρους
Κατανάλωση Αλατιού
Αλκοόλ και υπερτάση
Διατροφή
Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Καρδιακή Ανεπάρκεια
Διατροφή και Νοσήματα του Νεφρού
Οξεία Σπειραματονεφρίτιδα ή Νεφριτικό Σύνδρομο
Νεφρωτικό Σύνδρομο
Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια
Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια
Νεφρολιθίαση
Σακχαρώδης Διαβήτης
Διαβήτης και διατροφή
Γενικές κατευθύνσεις για σωστή διαβητική διατροφή
Ενέργεια
Οι συστάσεις για απώλεια βάρους στους σακχαροδιαβητικούς
Υδατάνθρακες
Φυτικές Ίνες
Λίπος και σακχαρώδεις διαβήτης
Πρωτεΐνες και σακχαρώδεις διαβήτης
Γλυκαιμικός δείκτης
Αλάτι
Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά
Αλκοόλ
Η Διατροφή του Διαβητικού Ασθενούς
Άσκηση και γεύματα
Τρόφιμα του εμπορίου ειδικά για διαβητικούς
Καρκίνος και Διατροφή
Ο Ρόλος του Λίπους και των Θερμίδων στην Καρκινογένεση
Συστατικά των τροφών με αντικαρκινική δράση.
Ο Ρόλος του Ελαιόλαδου
Ο Ρόλος των Φυτικών Ινών στον Καρκίνο του Μαστού και του Παχέος Εντέρου
Ο Ρόλος του Αλκοόλ στην Καρκινογένεση
Συστατικά των Τροφών τα οποία δρουν Ανασταλτικά ως προς τον Καρκίνο
Η Διατροφή του Καρκινοπαθούς
Ισορροπία στη Διατροφή
Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία
Βιολογικές και Κοινωνικές Αλλαγές στην Τρίτη Ηλικία
Το Γήρας
Πειραματικά Δεδομένα
Τα Αίτια της Ανεπαρκούς Διατροφής των Ηλικιωμένων
Βιολογικές Αλλαγές στην Τρίτη Ηλικία
Σωματομετρικοί Παράμετροι
Προβλήματα του Γαστρεντερικού και του Εγκεφάλου
Κοινωνικό – Οικονομικές και Ψυχολογικές Παράμετροι που Σχετίζονται με την Διατροφική Κατάσταση των Ηλικιωμένων
Δημογραφικά Χαρακτηριστικά και Συνήθειες Διατροφής των Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στην Ελλάδα
Διατροφικές Οδηγίες για τον Πληθυσμό των Ηλικιωμένων Ατόμων
Συνιστώμενη Διατροφή για Άτομα Τρίτης Ηλικίας
Ανάγκες του Οργανισμού σε Ανόργανα Άλατα και Βιταμίνες
Ενεργειακές Ανάγκες των Ηλικιωμένων
Διατροφή και Απώλεια Βάρους
Ψυχική Υγεία και Διατροφή
Παιδική Εφηβική Διατροφή
Εγκυμοσύνη – Θηλασμός
Αθλητισμός και Διατροφή
Τι θα πρέπει να φάτε μετά από σωματική άσκηση;
Πρωταθλητές στα συμπληρώματα διατροφής οι ανήλικοι Έλληνες αθλητές.
Γνωρίζοντας τα Συστατικά
Βασικά κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου
Ελαιόλαδο – Μάθε τα πάντα για αυτό
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις σταφίδες
Ποια είναι τα οφέλη των σταφυλιών στην υγεία μας;
Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία του ακατέργαστου μελιού;
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα κεράσια
Βερίκοκα : Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία μας
Οι πέντε πιο υγιεινοί ξηροί καρποί!
Fragaria ananassa ή αλλιώς φράουλα.
Βιταμίνες, Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Βιταμίνες
Ορισμός. Τι είναι οι βιταμίνες.
Υδατοδιαλυτές βιταμίνες
Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη)
Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη)
Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη ή Νικοτινικό οξύ)
Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)
Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη)
Βιταμίνη Β12 (Κυανοκοβαλαμίνη)
Βιοτίνη (Βιταμίνη Η)
Φυλλικό οξύ (Φολικό οξύ ή Β9)
Βιταμίνη C (Ασκορβικό οξύ)
Λιποδιαλυτές Βιταμίνες
Βιταμίνη Α
Βιταμίνη D
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Κ
Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Ορισμός. Τι είναι μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Τα Μέταλλα
Ασβέστιο (Ca)
Φωσφόρος (P)
Μαγνήσιο (Mg)
Νάτριο (Na)
Κάλιο (K)
Χλώριο (Cl)
Θείο (S)
Τα Ιχνοστοιχεία
Σίδηρος (Fe)
Ψευδάργυρος (Zn)
Χαλκός (Cu)
Ιώδιο (I)
Σελήνιο (Se)
Μολυβδένιο (Mo)
Εξελίξεις της Επιστήμης
Τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα και η Δημόσια Υγεία
Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
Ορισμός GMO
Η εξάπλωση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Τύποι Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Νομική Αντιμετώπιση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
Ενδεχόμενοι Κίνδυνοι από την Χρήση Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Πιθανή επικινδυνότητα λόγω ενσωμάτωσης γονιδίων
Αλλεργιογόνες Δράσεις
Πιθανή επικινδυνότητα λόγω μεταφοράς γονιδίου ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και πιθανές αντιδράσεις από την χρήση ιικού DNA
Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι
Συμπέρασμα – Βιβλιογραφία
Διατροφογενετική
Nutrigenetics
Ορισμός. Τι είναι η Διατροφογενετική
Παραδείγματα Nutrigenetics
Nutrigenomics
Διαγενετικά ζωικά πρότυπα και η χρήση τους
Χωρίς κατηγορία
Διαβήτης και διατροφή
Διατροφή και εμμηνόπαυση.
Διατροφή και όραση.
Διατροφή και Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (Σπαστική Κολίτιδα)
Διατροφή μετά τα 50.
Διατροφή ο σύμμαχος μας ενάντια στις ιώσεις.
Ενήλικες
Η εξάπλωση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Καταρρίπτοντας 5 μύθους!
Κληρονομικότητα και γενετική διακύμανση
Επικοινωνία
Υπηρεσία on line διαιτολόγος
Search:
Ποιοι είμαστε
Φιλοσοφία
Απλά μαθήματα διατροφής
Διατροφή και Ασθένεια
Διατροφή και Καρδιαγγειακές Παθήσεις
Λειτουργία της Καρδιάς και Καρδιαγγειακά Νοσήματα
Ορισμός
Η Λειτουργία της Καρδιάς
Φυσιολογία και Λειτουργία των Στεφανιαίων Αρτηριών
Ο Ρόλος της Αθηρωμάτωσης στην Απόφραξη των Αγγείων και στην Στεφανιαία Νόσο
Η θρόμβωση
Το Έμφραγμα
Οι Καρδιακές Αρρυθμίες
Καρδιακή Ανεπάρκεια
Υπέρταση
Εγκεφαλικό Επεισόδιο
Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Υπέρταση και στην Καρδιαγγειακή Ανεπάρκεια
Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Υπέρταση
Μείωση Βάρους
Κατανάλωση Αλατιού
Αλκοόλ και υπερτάση
Διατροφή
Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Καρδιακή Ανεπάρκεια
Διατροφή και Νοσήματα του Νεφρού
Οξεία Σπειραματονεφρίτιδα ή Νεφριτικό Σύνδρομο
Νεφρωτικό Σύνδρομο
Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια
Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια
Νεφρολιθίαση
Σακχαρώδης Διαβήτης
Διαβήτης και διατροφή
Γενικές κατευθύνσεις για σωστή διαβητική διατροφή
Ενέργεια
Οι συστάσεις για απώλεια βάρους στους σακχαροδιαβητικούς
Υδατάνθρακες
Φυτικές Ίνες
Λίπος και σακχαρώδεις διαβήτης
Πρωτεΐνες και σακχαρώδεις διαβήτης
Γλυκαιμικός δείκτης
Αλάτι
Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά
Αλκοόλ
Η Διατροφή του Διαβητικού Ασθενούς
Άσκηση και γεύματα
Τρόφιμα του εμπορίου ειδικά για διαβητικούς
Καρκίνος και Διατροφή
Ο Ρόλος του Λίπους και των Θερμίδων στην Καρκινογένεση
Συστατικά των τροφών με αντικαρκινική δράση.
Ο Ρόλος του Ελαιόλαδου
Ο Ρόλος των Φυτικών Ινών στον Καρκίνο του Μαστού και του Παχέος Εντέρου
Ο Ρόλος του Αλκοόλ στην Καρκινογένεση
Συστατικά των Τροφών τα οποία δρουν Ανασταλτικά ως προς τον Καρκίνο
Η Διατροφή του Καρκινοπαθούς
Ισορροπία στη Διατροφή
Διατροφή στην Τρίτη Ηλικία
Βιολογικές και Κοινωνικές Αλλαγές στην Τρίτη Ηλικία
Το Γήρας
Πειραματικά Δεδομένα
Τα Αίτια της Ανεπαρκούς Διατροφής των Ηλικιωμένων
Βιολογικές Αλλαγές στην Τρίτη Ηλικία
Σωματομετρικοί Παράμετροι
Προβλήματα του Γαστρεντερικού και του Εγκεφάλου
Κοινωνικό – Οικονομικές και Ψυχολογικές Παράμετροι που Σχετίζονται με την Διατροφική Κατάσταση των Ηλικιωμένων
Δημογραφικά Χαρακτηριστικά και Συνήθειες Διατροφής των Ατόμων της Τρίτης Ηλικίας στην Ελλάδα
Διατροφικές Οδηγίες για τον Πληθυσμό των Ηλικιωμένων Ατόμων
Συνιστώμενη Διατροφή για Άτομα Τρίτης Ηλικίας
Ανάγκες του Οργανισμού σε Ανόργανα Άλατα και Βιταμίνες
Ενεργειακές Ανάγκες των Ηλικιωμένων
Διατροφή και Απώλεια Βάρους
Ψυχική Υγεία και Διατροφή
Παιδική Εφηβική Διατροφή
Εγκυμοσύνη – Θηλασμός
Αθλητισμός και Διατροφή
Τι θα πρέπει να φάτε μετά από σωματική άσκηση;
Πρωταθλητές στα συμπληρώματα διατροφής οι ανήλικοι Έλληνες αθλητές.
Γνωρίζοντας τα Συστατικά
Βασικά κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου
Ελαιόλαδο – Μάθε τα πάντα για αυτό
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις σταφίδες
Ποια είναι τα οφέλη των σταφυλιών στην υγεία μας;
Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία του ακατέργαστου μελιού;
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα κεράσια
Βερίκοκα : Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία μας
Οι πέντε πιο υγιεινοί ξηροί καρποί!
Fragaria ananassa ή αλλιώς φράουλα.
Βιταμίνες, Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Βιταμίνες
Ορισμός. Τι είναι οι βιταμίνες.
Υδατοδιαλυτές βιταμίνες
Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη)
Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη)
Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη ή Νικοτινικό οξύ)
Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)
Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη)
Βιταμίνη Β12 (Κυανοκοβαλαμίνη)
Βιοτίνη (Βιταμίνη Η)
Φυλλικό οξύ (Φολικό οξύ ή Β9)
Βιταμίνη C (Ασκορβικό οξύ)
Λιποδιαλυτές Βιταμίνες
Βιταμίνη Α
Βιταμίνη D
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Κ
Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Ορισμός. Τι είναι μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Τα Μέταλλα
Ασβέστιο (Ca)
Φωσφόρος (P)
Μαγνήσιο (Mg)
Νάτριο (Na)
Κάλιο (K)
Χλώριο (Cl)
Θείο (S)
Τα Ιχνοστοιχεία
Σίδηρος (Fe)
Ψευδάργυρος (Zn)
Χαλκός (Cu)
Ιώδιο (I)
Σελήνιο (Se)
Μολυβδένιο (Mo)
Εξελίξεις της Επιστήμης
Τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα και η Δημόσια Υγεία
Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
Ορισμός GMO
Η εξάπλωση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Τύποι Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Νομική Αντιμετώπιση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
Ενδεχόμενοι Κίνδυνοι από την Χρήση Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Πιθανή επικινδυνότητα λόγω ενσωμάτωσης γονιδίων
Αλλεργιογόνες Δράσεις
Πιθανή επικινδυνότητα λόγω μεταφοράς γονιδίου ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και πιθανές αντιδράσεις από την χρήση ιικού DNA
Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι
Συμπέρασμα – Βιβλιογραφία
Διατροφογενετική
Nutrigenetics
Ορισμός. Τι είναι η Διατροφογενετική
Παραδείγματα Nutrigenetics
Nutrigenomics
Διαγενετικά ζωικά πρότυπα και η χρήση τους
Χωρίς κατηγορία
Διαβήτης και διατροφή
Διατροφή και εμμηνόπαυση.
Διατροφή και όραση.
Διατροφή και Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (Σπαστική Κολίτιδα)
Διατροφή μετά τα 50.
Διατροφή ο σύμμαχος μας ενάντια στις ιώσεις.
Ενήλικες
Η εξάπλωση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Καταρρίπτοντας 5 μύθους!
Κληρονομικότητα και γενετική διακύμανση
Επικοινωνία
Υπηρεσία on line διαιτολόγος
Category Archives:
Συστατικά των τροφών με αντικαρκινική δράση.
You are here:
Home
Καρκίνος και Διατροφή
Category "Συστατικά των τροφών με αντικαρκινική δράση."
Nothing Found
It seems we can’t find what you’re looking for. Perhaps searching can help.
Search:
Go to Top