Ο φώσφορος είναι το επόμενο σε ποσότητα μεταλλικό στοιχείο του οργανισμού (μετά το ασβέστιο). Ανευρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, το πουλερικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα αναψυκτικά τύπου cola. Το 85% του φωσφόρου του οργανισμού βρίσκεται στα οστά και τα δόντια μαζί με το ασβέστιο. Επιπλέον ο φωσφόρος συμμετέχει στη διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας και αποτελεί μέρος του γενετικού υλικού των κυττάρων μέσω της συμμετοχής του στα μόρια των νουκλεΐκών οξέων. Η έλλειψη φωσφόρου είναι μια σπάνια κατάσταση καθώς είναι συστατικό που συναντάται σε πολλά τρόφιμα. Η απορρόφηση του κυμαίνεται μεταξύ 60% και 90%.
Συνιστώμενη Διαιτητική Παροχή (ΣΔΠ)
Άνδρες και γυναίκες 700 mg / ημέρα