διαιτολοΫγεία
Απλά μαθήματα διατροφής
Βιταμίνες, Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Βιταμίνες
Ορισμός
Λιποδιαλυτές Βιταμίνες
Βιταμίνη Α
Βιταμίνη D
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Κ
Υδατοδιαλυτές βιταμίνες
Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη)
Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη)
Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη ή Νικοτινικό οξύ)
Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)
Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη)
Φυλλικό οξύ (Φολικό οξύ ή Β9)
Βιταμίνη Β12 (Κυανοκοβαλαμίνη)
Βιοτίνη (Βιταμίνη Η)
Βιταμίνη C (Ασκορβικό οξύ)
Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Ορισμός
Τα Μέταλλα
Ασβέστιο (Ca)
Φωσφόρος (P)
Μαγνήσιο (Mg)
Νάτριο (Na)
Κάλιο (K)
Χλώριο (Cl)
Θείο (S)
Τα Ιχνοστοιχεία
Σίδηρος (Fe)
Ψευδάργυρος (Zn)
Χαλκός (Cu)
Ιώδιο (I)
Σελήνιο (Se)
Μολυβδένιο (Mo)
Βιβλιογραφία
Τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα και η Δημόσια Υγεία
Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
Ορισμός GMO
Η εξάπλωση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Τύποι Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Νομική Αντιμετώπιση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
Ενδεχόμενοι Κίνδυνοι από την Χρήση Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Πιθανή επικινδυνότητα λόγω ενσωμάτωσης γονιδίων
Αλλεργιογόνες Δράσεις
Πιθανή επικινδυνότητα λόγω μεταφοράς γονιδίου ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και πιθανές αντιδράσεις από την χρήση ιικού DNA
Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι
Συμπέρασμα – Βιβλιογραφία
Διατροφογενετική
Nutrigenetics
Ορισμός
Κληρονομικότητα και γενετική διακύμανση
Παραδείγματα Nutrigenetics
Nutrigenomics
Διαγενετικά ζωικά πρότυπα και η χρήση τους
Βιβλιογραφία
Κορονοϊός & παιδική παχυσαρκία: Ο κίνδυνος από την παραμονή στο σπίτι.
Παίζει ρόλο η διατροφή μας στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού και της νόσου COVID-19;
Υδατάνθρακες Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
Ποια τρόφιμα είναι ωφέλιμα για το μικροβίωμα του εντέρου;
Διατροφή και όραση.
11 τρόποι για την αύξηση της πυκνότητας των οστών με φυσικό τρόπο!
Διατροφή μετά τα 50.
Η διατροφική αξία των οσπρίων.
Καταρρίπτοντας 5 μύθους!
Πηγές νερού στη διατροφή
Πρωταθλητές στα συμπληρώματα διατροφής οι ανήλικοι Έλληνες αθλητές.
Πώς το άγχος μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους.
Ρίγανη ή Origanum vulgare.
Νερό και αθλητισμός
Σέσκουλα ή Beta.
Beta vulgaris ή παντζάρι!
Πώς να αφαιρέσετε εύκολα τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας!
Οι επιδράσεις μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορούν να μεταφερθούν για τρεις γενιές.
Τεστ τροφικής δυσανεξίας, βιοσυντονισμός και άλλες απατεωνιές με σκοπό το κέρδος!!!
Πόσο ωμέγα-3 πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως;
Κυτταρίτιδα – Αιτιολογία και Αντιμετώπιση.
Διατροφή και Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (Σπαστική Κολίτιδα)
Διατροφή ο σύμμαχος μας ενάντια στις ιώσεις.
Πόσες θερμίδες πρέπει να φάω; (Μέρος πρώτο)
Λίγα λόγια για το γιαούρτι
Πόσες θερμίδες πρέπει να φάω; (Μέρος δεύτερο)
Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής στην οικοδόμηση των μυών;
Fragaria ananassa ή αλλιώς φράουλα.
Τι θα πρέπει να φάτε μετά από σωματική άσκηση;
βερίκοκο ή prunus armeniaca
Τα πάντα για το Νερό
Η επιτυχία της απώλειας βάρους συνδέεται με τις ενεργές περιοχές αυτοελέγχου του εγκεφάλου.
Ρεβίθια
Αρχική
Ποιοί είμαστε
Φιλοσοφία
Επικοινωνία
υπηρεσία on line διαιτολόγος
Menu
Απλά μαθήματα διατροφής
Βιταμίνες, Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Βιταμίνες
Ορισμός
Λιποδιαλυτές Βιταμίνες
Βιταμίνη Α
Βιταμίνη D
Βιταμίνη Ε
Βιταμίνη Κ
Υδατοδιαλυτές βιταμίνες
Βιταμίνη Β1 (Θειαμίνη)
Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη)
Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη ή Νικοτινικό οξύ)
Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)
Βιταμίνη Β6 (Πυριδοξίνη)
Φυλλικό οξύ (Φολικό οξύ ή Β9)
Βιταμίνη Β12 (Κυανοκοβαλαμίνη)
Βιοτίνη (Βιταμίνη Η)
Βιταμίνη C (Ασκορβικό οξύ)
Μέταλλα και Ιχνοστοιχεία
Ορισμός
Τα Μέταλλα
Ασβέστιο (Ca)
Φωσφόρος (P)
Μαγνήσιο (Mg)
Νάτριο (Na)
Κάλιο (K)
Χλώριο (Cl)
Θείο (S)
Τα Ιχνοστοιχεία
Σίδηρος (Fe)
Ψευδάργυρος (Zn)
Χαλκός (Cu)
Ιώδιο (I)
Σελήνιο (Se)
Μολυβδένιο (Mo)
Βιβλιογραφία
Τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα και η Δημόσια Υγεία
Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
Ορισμός GMO
Η εξάπλωση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Τύποι Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Νομική Αντιμετώπιση των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα
Ενδεχόμενοι Κίνδυνοι από την Χρήση Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
Πιθανή επικινδυνότητα λόγω ενσωμάτωσης γονιδίων
Αλλεργιογόνες Δράσεις
Πιθανή επικινδυνότητα λόγω μεταφοράς γονιδίου ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και πιθανές αντιδράσεις από την χρήση ιικού DNA
Περιβαλλοντικοί Κίνδυνοι
Συμπέρασμα – Βιβλιογραφία
Διατροφογενετική
Nutrigenetics
Ορισμός
Κληρονομικότητα και γενετική διακύμανση
Παραδείγματα Nutrigenetics
Nutrigenomics
Διαγενετικά ζωικά πρότυπα και η χρήση τους
Βιβλιογραφία
Κορονοϊός & παιδική παχυσαρκία: Ο κίνδυνος από την παραμονή στο σπίτι.
Παίζει ρόλο η διατροφή μας στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού και της νόσου COVID-19;
Υδατάνθρακες Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.
Ποια τρόφιμα είναι ωφέλιμα για το μικροβίωμα του εντέρου;
Διατροφή και όραση.
11 τρόποι για την αύξηση της πυκνότητας των οστών με φυσικό τρόπο!
Διατροφή μετά τα 50.
Η διατροφική αξία των οσπρίων.
Καταρρίπτοντας 5 μύθους!
Πηγές νερού στη διατροφή
Πρωταθλητές στα συμπληρώματα διατροφής οι ανήλικοι Έλληνες αθλητές.
Πώς το άγχος μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους.
Ρίγανη ή Origanum vulgare.
Νερό και αθλητισμός
Σέσκουλα ή Beta.
Beta vulgaris ή παντζάρι!
Πώς να αφαιρέσετε εύκολα τα φυτοφάρμακα από τα φρούτα και τα λαχανικά σας!
Οι επιδράσεις μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μπορούν να μεταφερθούν για τρεις γενιές.
Τεστ τροφικής δυσανεξίας, βιοσυντονισμός και άλλες απατεωνιές με σκοπό το κέρδος!!!
Πόσο ωμέγα-3 πρέπει να καταναλώνουμε ημερησίως;
Κυτταρίτιδα – Αιτιολογία και Αντιμετώπιση.
Διατροφή και Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (Σπαστική Κολίτιδα)
Διατροφή ο σύμμαχος μας ενάντια στις ιώσεις.
Πόσες θερμίδες πρέπει να φάω; (Μέρος πρώτο)
Λίγα λόγια για το γιαούρτι
Πόσες θερμίδες πρέπει να φάω; (Μέρος δεύτερο)
Ποιος είναι ο ρόλος της διατροφής στην οικοδόμηση των μυών;
Fragaria ananassa ή αλλιώς φράουλα.
Τι θα πρέπει να φάτε μετά από σωματική άσκηση;
βερίκοκο ή prunus armeniaca
Τα πάντα για το Νερό
Η επιτυχία της απώλειας βάρους συνδέεται με τις ενεργές περιοχές αυτοελέγχου του εγκεφάλου.
Ρεβίθια
Αρχική
Ποιοί είμαστε
Φιλοσοφία
Επικοινωνία
υπηρεσία on line διαιτολόγος