Μολυβδένιο (Mo)

Το μολυβδένιο είναι ένα συστατικό που βρίσκεται στα όσπρια, στα δημητριακά ολικής άλεσης, στα γαλακτοκομικά και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Το μολυβδένιο συμμετέχει ως συνένζυμο σε μια ποικιλία ενζύμων συστημάτων που ως λειτουργία έχουν τον καταβολισμό θειούχων αμινοξέων και πουρινών.
Συμπτώματα έλλειψης μολυβδενίου δεν έχουν αναφερθεί. Οι υψηλές τιμές πρόσληψης έχουν συνδεθεί με την εκδήλωση ουρικής αρθρίτιδας.
Συνιστώμενη Διαιτητική Παροχή (ΣΔΠ)
Άνδρες και γυναίκες 450 mg / ημέρα.

Αφήστε μια απάντηση