Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη)

Η ριβοφλαβίνη βρίσκεται στο γάλα, το συκώτι, το κρέας, το αυγά και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα μανιτάρια, τα μη αποφλοιωμένα και εμπλουτισμένα δημητριακά. Η βιταμίνη Β2 συμμετέχει στις οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις που λαμβάνουν χώρο στον οργανισμό. Όταν παρατηρηθεί έλλειψή της, παρατηρούνται διάφορα προβλήματα στο δέρμα και τους βλεννογόνους αδένες, όπως γωνιακή χειλίτιδα, γλωσσίτιδα και φωτοφοβία. Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τοξικότητας.
Συνιστώμενη Διαιτητική Παροχή (ΣΔΠ)
Άνδρες 1,3 mg / ημέρα
Γυναίκες 1,1 mg / ημέρα

Αφήστε μια απάντηση